Historie

Historie

Ontstaan De Schildhoeve Buitengewoon

Betekenis de naam Schildhoeve Buitengewoon

Er wordt ons regelmatig gevraagd hoe de naam van De Schildhoeve is ontstaan.
Doordat de familie Klok (ouders Linda) altijd boven het garagebedrijf en tankstation aan de Schutstraat woonden, ging het werk altijd door. Prive en zaak waren duidelijk met elkaar verweven. Dat was de reden dat de ouders van Linda in 1974 de toenmalige boerderij in Fluitenberg aankochten. Toen de boerderij , de hoeve, in Fluitenberg was aangekocht ervaarden ze op deze plek ze een schild tussen werk en privé. Geborgenheid en vrijheid. Vandaar de naam De Schildhoeve.

Doordat er privé meer tijd ontstond en Linda als klein meisje dagelijks met de pony van de buurman in de weer was, sloeg de paardenliefde ook over op pa Klok. Dit groeide uit tot een Friese paarden fokkerij en stoeterij. De Friezen werden eerst gehuisvest in de oude stal welke nu nog naast de huidige moestuin staat. Deze werd inmiddels te klein en toen de mogelijkheid er was, werd er in 1990 een nieuwe stal gebouwd, wat nu De Schildhoeve is.

Van stoeterij naar horecabedrijf
Er werd veel gedaan met de Friezen. Er werd mee gereden onder het zadel en ze werden aangespannen voor mooie rijtuigen en koetsen met vader Roelof Klok als koetsier op de bok. Vooral de vele bruidsparen die naar het stadhuis werden gereden kwamen al snel met de vraag of er vooraf ook een lunch of barbecue voor de familie kon worden verzorgd. Robertkoen en Linda hadden inmiddels een broodjeszaak, slijterij & cateringbedrijf in Hoogeveen gestart onder de naam Koen’s Soep & Broodjes en Koen’s Dranken, achter Tankstation Klok.

Vanuit deze locatie werd de catering voor de Schildhoeve verzorgd. Nadat er steeds meer aanvragen werden gedaan voor besloten feesten werd er al snel besloten om het koetshuis hiervoor in te gaan zetten. Het koetshuis werd ingericht met eigen en geleende tuinstoelen en tafels van wederzijdse ouders en zo werden de eerste stappen naar de huidige De Schildhoeve als horecabedrijf gezet.

De Verbouwing
Medio 2003 werd er gestart met de aanvraag tot wijziging van het bestemmingsplan.En in 2004 kon er worden gestart met de ombouw van het koetshuis tot een feestzaal, nu zaal “De Beleving”. In Januari 2005 konden Robertkoen en Linda konden zij beginnen met het ontvangen van gasten voor feesten en bijeenkomsten. De stallen werden tijdens het eerste jaar nog wel gebruikt. Het had wel iets, de paarden nog in de stallen in de rechtervleugel van het pand terwijl links ervan de vergaderingen en feesten gehouden werden.

Voor die tijd al “Buitengewoon”. De verhuur van de grote zaal bleek een succes en er was al snel behoefte een deel van de stallen om te bouwen voor een tweede zaal “De Ervaring”. Niet lang daarna werd afscheid genomen van de Friese paarden en werd een nieuwe toiletruimte en een 3e zaal De Ontmoeting aan de voorzijde gebouwd.

Robertkoen en Linda waren blij dat het de jaren die volgden voorspoedig verliepen

Er kwamen steeds meer bruiloften, feesten, bijeenkomsten en vergaderingen. Ze moesten helaas steeds vaker aanvragen afwijzen omdat de zalen al vol zaten. Wanneer ze aan de vraag zouden willen voldoen en in de toekomst meer groepen zouden willen ontvangen, moest er meer verbouwd worden. Daarom werd besloten om in januari 2019 te starten met een grote verbouwing. De voorpui werd eruit gehaald en compleet voorzien van glas, er werd een restaurant gerealiseerd en de bovenverdieping welke voornamelijk als opslag werd gebruikt, werd uitgebreid met 3 nieuwe zalen.

Spannende tijden
Net nadat de verbouwing bijna klaar was begin 2020, was daar Corona. Een periode die we allemaal graag willen vergeten. Gelukkig kon De Schildhoeve met een deel van het team in de zorg aan het werk. Het andere deel van de groep kon op de Schildhoeve aan het werk, ofwel met de verfkwast, een hamer of kruiwagens. We zijn ons team hiervoor nog iedere dag dankbaar.We staan hier niet te lang bij stil. We kijken graag vooruit. Toen de coronaregels werden opgeheven ging het gelukkig weer de goede kant op. De schade werd flink ingehaald en tot op de dag van vandaag is dit nog steeds zo. Robertkoen en Linda zijn blij dat ze de verbouwing hebben doorgezet. Hier worden nu de vruchten van geplukt. Wel zijn ze met het restaurant gestopt. Doordat er zoveel aanvragen werden gedaan voor besloten partijen en er vaak een tekort aan personeel was, ontstond er regelmatig het dilemma om of het restaurant open te laten of in het restaurant een besloten groep aan te nemen. Er is uiteindelijk besloten om het team weer volledig op groepen in te zetten.

Het team van De Schildhoeve heeft de smaak van verbouwen nog steeds te pakken. Er zijn recentelijk aanpassingen gedaan zodat het oude restaurant weer omgetoverd is in een sfeervolle ruimte voor borrels en feesten. En er is een extra zaal boven gecreëerd zodat er boven nu van 4 ruimtes gebruik gemaakt kan worden.

Het Huis
Vanwege de grote vraag naar overnachtingen wordt het voormalig woonhuis (op het landgoed van De Schildhoeve Buitengewoon) op dit moment verbouwd tot een moderne en sfeervolle locatie om in te vergaderen, waar men tevens kan overnachten. Het heeft de naam ‘Het Huis’ gekregen. Het wordt een fijne locatie vanwaar u onze prachtige provincie Drenthe kunt ontdekken en/ of waar je in alle rust bijeen kan komen voorafgaand of na jouw feest of vergadering.

De Schildhoeve

De Schildhoeve is door de jaren heen gegroeid tot een accommodatie voor het organiseren van trouwerijen, vergaderingen, feesten en partijen. De Schildhoeve gelooft dat ieder individu een geborgen plek moet kunnen hebben waarin zij op zijn of haar gemak een prachtige dag kan ervaren.

Modern vergaderen met prachtig park en wandeltuin

Onze parktuin “De Verleiding” verleent zich voor vele opties. Voor een wandeling, fotoshoot, festival, barbeque, bruiloft en buitenvergaderingen. Volg de kronkelige weggetjes langs de vijver met waterlelies en vissen. Neem plaats onder de grote bomen of wandel langs de borders met mooie wilde bloemen. Parktuin “De Verleiding” is elke dag geopend dus je kunt er gebruik van maken wanneer je maar wenst.

Dit zeggen
onze gasten

“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.”

Ilona Bron, Friesland Campina

“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.”

Ilona Bron, Friesland Campina

“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.”

Ilona Bron, Friesland Campina

“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.”

Ilona Bron, Friesland Campina