Kerstproeverij
U heeft gekozen voor een heerlijke kerstproeverij van De Schildhoeve. Onze chefs hebben voor u een selectie gemaakt van gerechten die u in een handomdraai uitserveert. Bij thuiskomst kunt u de dozen gemakkelijk bewaren in de koelkast. Lees de instructies eerst volledig door voordat u begint aan uw kerstproeverij.
Instructies
- Haal de hoofgerechtenbox enige tijd van te voren uit de koelkast voordat u de bakjes in de oven plaatst. Deze kan dan alvast op kamertemperatuur komen
- Voordat u aan het voorgerecht begint zet u de (hetelucht) oven op 110 graden
- Zodra de oven op temperatuur is plaatst u de hoofdgerechten (foliebakjes) met deksel erop in de oven
- Zet de foliebakjes op de ovenrekjes (maximaal 4 per rekje, afhankelijk van de grootte van uw oven)
- In elk folie bakje zitten twee porties
- De hoofdgerechten (exclusief de Kabeljauw) dienen 40 minuten opgewarmd te worden (afhankelijk van uw oven)
- De Kabeljauw kunt u na 10 minuten ook in de oven erbij plaatsen zodat deze 30 minuten mee opwarmt met de andere hoofdgerechten
- Het kindermenu kan ook 40 minuten op 110 graden in de (hetelucht) oven
- De tomatensoep (kidsmenu) kunt u gemakkelijk in een pannetje opwarmen
- De voorgerechten (koud) kunnen direct vanuit de ronde bakjes genuttigd worden
- Alleen voor de runder ribeye is er apart een kruidencrumble bijgeleverd, deze (groene) kruidencrumble kunt u over de twee runder ribeye’s strooien
- Het kan zijn dat uw oven niet groot genoeg is voor alle hoofdgerechten als u met een groot gezelschap bent.
Geen paniek! Splits dan de hoofdgerechten op in verschillende gangen. Bent u bijvoorbeeld met 4 personen
warm dan eerst de geroosterd buikspek, wildstoof, aardappelgratin en gemarineerde groenten op.
En terwijl u deze nuttigt warmt u de bloemkoolsteak, kabeljauw, vergeten groenten en aardappel peterseliepuree op.
- De gerechten kunnen ook uit het foliebakje gehaald worden en opgewarmd worden in een pannetje op laag vuur.
- Voor de bloemkoolsteak is er apart een paprikasaus bijgevoegd. Deze is gevacumeerd en kunt u au bain marie (zoals een rookworst) opwarmen of uitgeschenken in een pannetje
- Ook zit er voor over de bloemkoolsteak een crumble in de box!
- De stoofpeertjes (vacuum verpakt) kunt u koud nuttigen bij de wildstoof en aardappelgratin
(let op: per 2 personen verpakt).
- De desserts kunt u (koud) nuttigen vanuit de ronde bakjes
- Voor de gemarineerde peer is een notencrumble apart bijgeleverd. Deze kunt u over de (twee) desserts strooien.
Let op
- Controleer zelf ook de warmte van uw gerechten. Elke oven geeft zijn warmte verschillend af.
- Plaats nooit de folie bakjes in de magnetron op de magnetron stand!
- Heeft u geen oven, maar wilt u het in de magnetron opwarmen? Plaats dan de hoofdgerechten eerst op een bord!
Serveertips
Proeverij van Voorgerechten
ZALM
de zalm kunt u vanuit het bakje nuttigen. Bent u zwanger? Dan hebben wij het gerecht voor u aangepast zodat
u hem zorgeloos kunt nuttigen.
RUNDERRIBEYE
Strooi de kruidenrumble over de bakjes (deze zitten in 2 kleine bakjes naast de runderribeye)
COUSCOUS (VEGETARISCH)
Kunt u zo uit het bakje nuttigen
BRIOCHE BOLLETJE
Bent u de oven al aan het voorverwarmen? Leg het brioche bolletje er een paar tellen in zodat hij lekker warm word!
met onze “beroemde” Schildhoeveboter (Zwarte bakje)
Soepen
BISQUE
Warm de bisque op in een pannetje en schenk vervolgens uit in een soepbord/soepkom. U kunt de huisgemaakte soepstengel lekker dippen in de rouille!
GEBONDEN PADDENSTOELENSOEP
Warm de gebonden paddenstoelensoep op in een pannetje en schenk vervolgens uit in een soepbord/soepkom. Serveer met de huisgemaakte soepstengel.
Proeverij van Hoofdgerechten
BLOEMKOOLSTEAK (VEGETARISCH)
Nadat u de bloemkoolsteak warm heeft gemaakt in de oven serveert u deze uit op een bord. Langs de bloemkoolsteak schenkt u de (opgewarmde) paprikasaus. Garneren doet u met de hazelnoot crunche uit het kleine ronde bakje. Daarbij serveert u de aardappel peterseliepuree.
KABELJAUW
Plaats de kabeljauw op een bord en schenk hier de hollandaisesaus weer overheen uit hetzelfde bakje. Serveer de kabeljauw met de vergeten groenten.
GEROOSTERD BUIKSPEK
Plaats de plakjes buikspek op een bord en schenk daarover de oosterse jus. Serveer hier de gemarineerde groenten bij!
WILDSTOOF
Wildstoof serveert u uit op een bord tezamen met de aardappelgratie en stoofpeertjes. Lekker winters!
Proeverij van Nagerechten
APPELTAART
Kunt u vanuit het bakje nuttigen.
NO BAKE CHEESECAKE
Kunt u vanuit het bakje nuttigen
GEMARINEERDE PEER
Kunt u serveren met de bijgeleverde crumble. Smullen!
Onze proeverijen
3-gangen proeverij
€ 32.50
- 3 voorgerechten
- 1 brioche broodje met Schildhoeveboter
- 4 hoofdgerechten
- 3 nagerechten
- te bestellen vanaf 2 personen!
4-gangen proeverij
€ 36.50
- 3 voorgerechten
- 1 brioche broodje met Schildhoeveboter
- 1 soep naar keuze
- 4 hoofdgerechten
- 3 nagerechten
- te bestellen vanaf 2 personen!
Kidsmenu
€ 9.95
- 1 voorgerecht
- 1 hoofdgerecht
- 1 nagerecht
3-gangen
Proeverij van Voorgerechten
ZALM
gemarineerde en gerookte zalm met zoetzure komkommer, radijs en citroenmayonaise
RUNDERRIBEYE
met huzarensalade, kruidenkrokant en truffelmayonaise
COUSCOUS (VEGETARISCH)
met gemarineerde groenten, zongedroogde tomaten, feta en tomatencrème
BRIOCHE BOLLETJE
met onze “beroemde” Schildhoeveboter
Proeverij van Hoofdgerechten
BLOEMKOOLSTEAK (VEGETARISCH)
met crunche van hazelnoot en amandel en een saus van paprika
KABELJAUW
omwikkeld met pancetta en Hollandaisesaus
GEROOSTERD BUIKSPEK
met een Oosterse jus
WILDSTOOF
met paddenstoelen
BIJGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF
aardappelgratin – vergeten groenten – puree van aardappel en peterseliewortel – gemarineerde groenten – stoofpeertjes
Proeverij van Nagerechten
APPELTAART
met gel van specerijen en vanillecrème
NO BAKE CHEESECAKE
met witte chocolade, bodem van brownie en een kersentopping
GEMARINEERDE PEER
met specerijen en een crumble
4-gangen
Proeverij van Voorgerechten
ZALM
gemarineerde en gerookte zalm met zoetzure komkommer, radijs en citroenmayonaise
RUNDERRIBEYE
met huzarensalade, kruidenkrokant en truffelmayonaise
COUSCOUS (VEGETARISCH)
met gemarineerde groenten, zongedroogde tomaten, feta en tomatencrème
BRIOCHE BOLLETJE
met onze “beroemde” Schildhoeveboter
Soepen
BISQUE
met diverse vissoorten, rouille en een huisgemaakte soepstengel
OF
GEBONDEN PADDENSTOELENSOEP
met pijnboompitten, groene kruiden en een huisgemaakte soepstengel
Proeverij van Hoofdgerechten
BLOEMKOOLSTEAK (VEGETARISCH)
met crunche van hazelnoot en amandel en een saus van paprika
KABELJAUW
omwikkeld met pancetta en Hollandaisesaus
GEROOSTERD BUIKSPEK
met een Oosterse jus
WILDSTOOF
met paddenstoelen
BIJGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF
aardappelgratin – vergeten groenten – puree van aardappel en peterseliewortel – gemarineerde groenten – stoofpeertjes
Proeverij van Nagerechten
APPELTAART
met gel van specerijen en vanillecrème
NO BAKE CHEESECAKE
met witte chocolade, bodem van brownie en een kersentopping
GEMARINEERDE PEER
met specerijen en een crumble
Voor de kleintjes
Voorgerecht
TOMATENSOEP
met vermicelli en huisgemaakte gehaktballetjes
Hoofdgerecht
KIPSPIESJES
huisgemaakt met sperzieboontjes, aardappelpuree en
appelmoes
Nagerecht
VLAFLIP
speciale vlaflip geserveerd in een schatkist
Algemene voorwaarden
Afhalen kan tussen 12 uur en 14 uur op de data 24 tot en met 27 december.
Bezorging geschied tussen 14 uur en 16 uur op de aangegeven datum.
Let op: Bestellen kan tot en met 20 december!
Bezorgkosten bedragen:
- Gratis binnen Fluitenberg
- 17,50 bezorgen binnen de plaats Hoogeveen
Bereidingswijze
In uw box vindt u een handleiding voor het opwarmen van de gerechten