Kerstproeverij

Kerstproeverij

U heeft gekozen voor een heerlijke kerstproeverij van De Schildhoeve. Onze chefs hebben voor u een selectie gemaakt van gerechten die u in een handomdraai uitserveert. Bij thuiskomst kunt u de dozen gemakkelijk bewaren in de koelkast. Lees de instructies eerst volledig door voordat u begint aan uw kerstproeverij.

Instructies

  • Haal de hoofgerechtenbox enige tijd van te voren uit de koelkast voordat u de bakjes in de oven plaatst. Deze kan dan alvast op kamertemperatuur komen
  • Voordat u aan het voorgerecht begint zet u de (hetelucht) oven op 110 graden
  • Zodra de oven op temperatuur is plaatst u de hoofdgerechten (foliebakjes) met deksel erop in de oven
  • Zet de foliebakjes op de ovenrekjes (maximaal 4 per rekje, afhankelijk van de grootte van uw oven)
  • In elk folie bakje zitten twee porties
  • De hoofdgerechten (exclusief de Kabeljauw) dienen 40 minuten opgewarmd te worden (afhankelijk van uw oven)
  • De Kabeljauw kunt u na 10 minuten ook in de oven erbij plaatsen zodat deze 30 minuten mee opwarmt met de andere hoofdgerechten
  • Het kindermenu kan ook 40 minuten op 110 graden in de (hetelucht) oven
  • De tomatensoep (kidsmenu) kunt u gemakkelijk in een pannetje opwarmen
  • De voorgerechten (koud) kunnen direct vanuit de ronde bakjes genuttigd worden
  • Alleen voor de runder ribeye is er apart een kruidencrumble bijgeleverd, deze (groene) kruidencrumble kunt u over de twee runder ribeye’s strooien
  • Het kan zijn dat uw oven niet groot genoeg is voor alle hoofdgerechten als u met een groot gezelschap bent.

Geen paniek! Splits dan de hoofdgerechten op in verschillende gangen. Bent u bijvoorbeeld met 4 personen

warm dan eerst de geroosterd buikspek, wildstoof, aardappelgratin en gemarineerde groenten op.

En terwijl u deze nuttigt warmt u de bloemkoolsteak, kabeljauw, vergeten groenten en aardappel peterseliepuree op.

  • De gerechten kunnen ook uit het foliebakje gehaald worden en opgewarmd worden in een pannetje op laag vuur.
  • Voor de bloemkoolsteak is er apart een paprikasaus bijgevoegd. Deze is gevacumeerd en kunt u au bain marie (zoals een rookworst) opwarmen of uitgeschenken in een pannetje
  • Ook zit er voor over de bloemkoolsteak een crumble in de box!
  • De stoofpeertjes (vacuum verpakt) kunt u koud nuttigen bij de wildstoof en aardappelgratin

(let op: per 2 personen verpakt).

  • De desserts kunt u (koud) nuttigen vanuit de ronde bakjes
  • Voor de gemarineerde peer is een notencrumble apart bijgeleverd. Deze kunt u over de (twee) desserts strooien.

Let op

  • Controleer zelf ook de warmte van uw gerechten. Elke oven geeft zijn warmte verschillend af.
  • Plaats nooit de folie bakjes in de magnetron op de magnetron stand!
  • Heeft u geen oven, maar wilt u het in de magnetron opwarmen? Plaats dan de hoofdgerechten eerst op een bord!

 

Serveertips

Proeverij van Voorgerechten

ZALM

de zalm kunt u vanuit het bakje nuttigen. Bent u zwanger? Dan hebben wij het gerecht voor u aangepast zodat

u hem zorgeloos kunt nuttigen.

RUNDERRIBEYE

Strooi de kruidenrumble over de bakjes (deze zitten in 2 kleine bakjes naast de runderribeye)

COUSCOUS (VEGETARISCH)

Kunt u zo uit het bakje nuttigen

BRIOCHE BOLLETJE

Bent u de oven al aan het voorverwarmen? Leg het brioche bolletje er een paar tellen in zodat hij lekker warm word!

met onze “beroemde” Schildhoeveboter (Zwarte bakje)

Soepen

BISQUE

Warm de bisque op in een pannetje en schenk vervolgens uit in een soepbord/soepkom. U kunt de huisgemaakte soepstengel lekker dippen in de rouille!

GEBONDEN PADDENSTOELENSOEP

Warm de gebonden paddenstoelensoep op in een pannetje en schenk vervolgens uit in een soepbord/soepkom. Serveer met de huisgemaakte soepstengel.

Proeverij van Hoofdgerechten

BLOEMKOOLSTEAK (VEGETARISCH)

Nadat u de bloemkoolsteak warm heeft gemaakt in de oven serveert u deze uit op een bord. Langs de bloemkoolsteak schenkt u de (opgewarmde) paprikasaus. Garneren doet u met de hazelnoot crunche uit het kleine ronde bakje. Daarbij serveert u de aardappel peterseliepuree.

KABELJAUW

Plaats de kabeljauw op een bord en schenk hier de hollandaisesaus weer overheen uit hetzelfde bakje. Serveer de kabeljauw met de vergeten groenten.

GEROOSTERD BUIKSPEK

Plaats de plakjes buikspek op een bord en schenk daarover de oosterse jus. Serveer hier de gemarineerde groenten bij!

WILDSTOOF

Wildstoof serveert u uit op een bord tezamen met de aardappelgratie en stoofpeertjes. Lekker winters!

Proeverij van Nagerechten

APPELTAART

Kunt u vanuit het bakje nuttigen.

NO BAKE CHEESECAKE

Kunt u vanuit het bakje nuttigen

GEMARINEERDE PEER

Kunt u serveren met de bijgeleverde crumble. Smullen!

 

Onze proeverijen

3-gangen proeverij

€ 32.50

per persoon bestaat uit

  • 3 voorgerechten
  • 1 brioche broodje met Schildhoeveboter
  • 4 hoofdgerechten
  • 3 nagerechten
  • te bestellen vanaf 2 personen!

4-gangen proeverij

€ 36.50

per persoon bestaat uit

  • 3 voorgerechten
  • 1 brioche broodje met Schildhoeveboter
  • 1 soep naar keuze
  • 4 hoofdgerechten
  • 3 nagerechten
  • te bestellen vanaf 2 personen!

Kidsmenu

€ 9.95

per persoon bestaat uit

  • 1 voorgerecht
  • 1 hoofdgerecht
  • 1 nagerecht

3-gangen

Proeverij van Voorgerechten

ZALM

gemarineerde en gerookte zalm met zoetzure komkommer, radijs en citroenmayonaise

RUNDERRIBEYE

met huzarensalade, kruidenkrokant en truffelmayonaise 

COUSCOUS (VEGETARISCH)

met gemarineerde groenten, zongedroogde tomaten, feta en tomatencrème

BRIOCHE BOLLETJE

met onze “beroemde” Schildhoeveboter

Proeverij van Hoofdgerechten

BLOEMKOOLSTEAK (VEGETARISCH)

met crunche van hazelnoot en amandel en een saus van paprika

KABELJAUW

omwikkeld met pancetta en Hollandaisesaus

GEROOSTERD BUIKSPEK

met een Oosterse jus

WILDSTOOF

met paddenstoelen

BIJGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF

aardappelgratin – vergeten groenten – puree van aardappel en peterseliewortel – gemarineerde groenten – stoofpeertjes

Proeverij van Nagerechten

APPELTAART

met gel van specerijen en vanillecrème

NO BAKE CHEESECAKE

met witte chocolade, bodem van brownie en een kersentopping

GEMARINEERDE PEER

met specerijen en een crumble

4-gangen

Proeverij van Voorgerechten

ZALM

gemarineerde en gerookte zalm met zoetzure komkommer, radijs en citroenmayonaise

RUNDERRIBEYE

met huzarensalade, kruidenkrokant en truffelmayonaise 

COUSCOUS (VEGETARISCH)

met gemarineerde groenten, zongedroogde tomaten, feta en tomatencrème

BRIOCHE BOLLETJE

met onze “beroemde” Schildhoeveboter

Soepen

BISQUE

met diverse vissoorten, rouille en een huisgemaakte soepstengel

OF

GEBONDEN PADDENSTOELENSOEP

met pijnboompitten, groene kruiden en een huisgemaakte soepstengel

Proeverij van Hoofdgerechten

BLOEMKOOLSTEAK (VEGETARISCH)

met crunche van hazelnoot en amandel en een saus van paprika

KABELJAUW

omwikkeld met pancetta en Hollandaisesaus

GEROOSTERD BUIKSPEK

met een Oosterse jus

WILDSTOOF

met paddenstoelen

BIJGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF

aardappelgratin – vergeten groenten – puree van aardappel en peterseliewortel – gemarineerde groenten – stoofpeertjes

Proeverij van Nagerechten

APPELTAART

met gel van specerijen en vanillecrème

NO BAKE CHEESECAKE

met witte chocolade, bodem van brownie en een kersentopping

GEMARINEERDE PEER

met specerijen en een crumble

Voor de kleintjes

Voorgerecht

TOMATENSOEP

met vermicelli en huisgemaakte gehaktballetjes 

Hoofdgerecht

KIPSPIESJES

huisgemaakt met sperzieboontjes, aardappelpuree en

appelmoes

 

Nagerecht

VLAFLIP

speciale vlaflip geserveerd in een schatkist

Algemene voorwaarden

Afhalen kan tussen 12 uur en 14 uur op de data 24 tot en met 27 december.

Bezorging geschied tussen 14 uur en 16 uur op de aangegeven datum.

Let op: Bestellen kan tot en met 20 december! 

Bezorgkosten bedragen:

  • Gratis binnen Fluitenberg
  • 17,50 bezorgen binnen de plaats Hoogeveen

Bereidingswijze

In uw box vindt u een handleiding voor het opwarmen van de gerechten