Effectief vergaderen.

Vergaderen, ieder bedrijf maakt er gebruik van.

Bespreken van belangrijke doelstellingen of juist veranderingen. Belangrijk is wel dat er effectief vergaderd wordt. Soms duren vergaderingen ellenlang en zijn de werknemers niet meer geconcentreerd. Er worden geen juiste keuzes gemaakt en de vergadering dient een andere dag voort gezet te worden. Niet wat het bedrijf wil natuurlijk! Vergaderen moet zo efficiënt en effectief mogelijk gebeuren. Werknemers moeten het leuk blijven vinden en de waarde ervan in zien. Hier onder een viertal vergadertips:

Tip 1:

Vergader op een externe locatie. Extern vergaderen heeft als voordeel dat alle aanwezigen even uit de dagelijkse sleur worden getrokken, zodat zij niet worden afgeleid door randzaken.

Tip 2:

Heb je een lange dag vol vergaderen? Dan is het gevaar aanwezig dat je vergeet te eten en je bloedsuikerspiegel ongemerkt een dieptepunt bereikt. Iedereen kent die hangry situatie wel: je wordt prikkelbaar doordat je trek hebt en je ergert je net iets sneller dan normaal aan je collega’s. Niet handig als je constructief met elkaar wilt overleggen . Regel daarom niet alleen een gezonde lunch voor de deelnemers, maar zorg er ook voor dat er iets te snacken op tafel staat. Zo voorkom je dat hongerige gevoel – en daarmee gesnauw over en weer. De broodjes van de lunch kunnen in de zaal worden opgegeten, maar het is vaak ook leuk om even uit te breken.(tip 3)

Tip 3:

gebruik de pauze voor een beetje beweging. Maak een wandeling of ga een eindje fietsen. Beweging houdt niet alleen het lichaam in conditie, maar ook het brein. Als je beweegt, ontwikkelen je hersenen nieuwe verbindingen en onderhouden ze de oude. Wie weet geeft het jullie net dat zetje om dat lastige agendapunt goed af te wikkelen.

Tip 4:

Pas niet alleen een pauze in tijdens de lunch, maar ook tussendoor. Als je met elkaar in overleg bent, wik en weeg je voortdurend belangen af. In het begin gaat dat prima, maar na een tijdje merk je dat je niet meer helemaal helder kunt denken: je bent uit je flow. Neem daarom voldoende en op tijd pauze om weer even bij te tanken. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke dat zorgt voor het voeden en in goede conditie houden van je hersenen. (


Voor snelle vragen en informatie bel 0528 22 00 02 of vraag vrijblijvend een offerte aan via ons contactformulier.

sitemap | contact | privacy | website beheer dotsolutions