Ons recept, jij de credits!
Wil jij je vrienden een keer extra verwennen tijdens een barbecue? Dat gaat je zeker lukken met dit recept! Heerlijke spareribs die jij helemaal zelf hebt bereidt!
Meer weten over onze barbecue arrangementen? Klik hier!
Wilt u graag volledig ontzorgt worden met een heerlijke barbecue? Gasterij & Catering de SchildHoeve komt graag bij u thuis of op de zaak. Met onze ambachelijk gemaakte salade's, huis gemarineerd vlees en creatieve gerechten verassen wij u graag.
Vragen of vrijblijvende offerte aanvragen?
Heeft u vragen over onze cateringdiensten of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Onze cateringmanager Jan-Willem zal spoedig contact met u opnemen!
Receptuur Spareribs
Benodigdheden
- Een grote schaal
- Barbecue, het liefst een kolen barbecue
- Briketten
- Rookhout
Ingrediënten
- 2 strengen niet gemarineerde spareribs (schoongemaakt en zonder vlies)
- Basis rub
- 60 gram bruine basterd suiker
- 35 gram paprikapoeder
- 60 gram zeezout
- 3 eetlepels versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- Barbecuesaus (zie receptuur van vorige week)
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de rub, voeg alle ingrediënten samen in een droge kom en meng het door elkaar. Het best is om dit met je vingers te doen om klontering tegen te gaan
- Leg de schoongemaakte spareribs op een schaal en rub deze helemaal in.
- Laat de spareribs 6 uren marineren in de rub;
- Maak in de tussentijd de barbecue saus klaar (zie receptuur van vorige week)
- Leg het rookhout in een bak met water en laat dit wellen;
- Maak de barbecue klaar voor indirecte grilmethode. Leg aan beide zijdes van de barbecue briketten met in het midden een aluminium bak. Vul deze met bijvoorbeeld bier of water;
- Wanneer de temperatuur in de barbecue ongeveer 175° aangeeft mag u het afgegoten rookhout, over de briketten strooien;
- Zet de sparerib in het sparerib rekje en doe de deksel op de barbecue. We kunnen nu de temperatuur gaan regelen. Indien er een luchtschuif op de barbecue zit, is dit makkelijk te regelen: open is een hogere temperatuur , dicht is een lagere temperatuur ( zuurstof erbij/zuurstof eraf). De mooiste temperatuur is ongeveer 160° Celsius;
- Omdat we de temperatuur gelijk/continu willen houden, laten we de deksel op de barbecue.
- Na ongeveer 90 minuten , wanneer het vlees gaat krimpen op het bot zijn ze bijna gaar. nu gaan we de ribs glaceren;
- Smeer de vleeskant in van de gegaarde sparerib en laat het nog ongeveer een kwartier op de barbecue staan. Nu krijgen we een mooie egale laag om het vlees ( stickey finger);
- Snijd de spareribs in gelijke stukken!
Eet smakelijk!