Super makkelijk en heerlijk Bananenbrood

Soms heb je van die momenten dat je echt zin hebt in wat lekkers. Het liefst natuurlijk ook een beetje gezond, maar toch vooral lekker. Met dit bananenbrood recept heb je alles in één en maak je zeker een goede indruk bij je schoonmoeder 😉 . Het smaakt naar cake, en heeft door de banaan een heerlijke zoete nasmaak. Lekker voor bij de koffie of om te delen.

Super makkelijk en heerlijk Bananenbrood

Ingrediënten

  • 1000 gram - Patent bloem
  • 140 gram - Noten naar eigen invulling
  • 230 gram - Zachte roomboter
  • 460 gram - Patent bloem
  • 400 gram - Kristal suiker
  • 12 gram - Bakpoeder
  • 10 gram - Vanille extract
  • 4 - Eieren
  • 6 - Bananen

Materialen

  • Bakken
  • Mixer
  • Pannenlikker
  • Bakblik
  • Oven
  • Bakspray

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Plaats de bananen met schil en al in de oven en pof de bananen in de oven tot ze mooi gaar zijn (bruine schil).
  • Laat de bananen wat afkoelen en verwijder de schillen van de bananen.
  • Meng de bananenpuree met de boter en de suiker samen in de mixer
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Giet de geklutste eieren door het mengsel en mix het tot een egaal mengsel.
  • Voeg nu de bloem, noten, bakpoeder, en de vanille extract toe aan het mengsel.
  • Mix het mengsel op de laagste stand voor 2 minuten.
  • Giet het mengsel in een bakblik en bak het bananenbrood op 170 graden voor 45 minuten.

Recepten in jouw mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle recepten per e-mail.