Zalen

De Schildhoeve staat voor u klaar

Voor herdenkingsdiensten en uitvaartplechtigheden kunt u op ieder gewenst moment gebruikmaken van De Schildhoeve: overdag, maar ook ’s avonds, doordeweeks en in het weekend. Op ieder tijdstip staan wij voor u klaar. Zo kunt u afscheid nemen of herdenken wanneer u dat wenst. Een ander voordeel van onze locatie is dat alle expertise en faciliteiten aanwezig zijn om elke uitvaartplechtigheid en hierop volgende condoleancebijeenkomst tot in de puntjes te verzorgen. Dat scheelt een boel regelwerk en kosten.

Een persoonlijke uitvaart

De Schildhoeve is een tegelijkertijd sfeervol en neutraal gebouw, dat u voor de uitvaart naar wens kunt aankleden met bijvoorbeeld persoonlijke voorwerpen van de overleden persoon. Zo kunt u de sfeer van het gebouw helemaal afstemmen op de overledene en hem of haar op een bijzonder persoonlijke wijze gedenken.

Afscheid, uitvaart en herdenken op uw eigen-wijze

Standaard bijeenkomsten en –arrangementen kennen wij niet. Met respect voor de overledene en voor uw persoonlijke wensen, krijgt elke uitvaartdienst of afscheidsceremonie bij ons op een persoonlijke manier gestalte. U kunt bij ons terecht met al uw (bijzondere) wensen voor de uitvaartdienst zelf en de aansluitende bijeenkomst.

Geen standaard openingstijden

Standaard openingstijden kennen wij evenmin. De ruimte wordt per dagdeel verhuurt en niet per drie kwartier of halfuur, zodat er geen tijdsdruk is. Er is tijd voor de plechtigheid en de informele ontmoeting daarna. Die ontmoeting kan met de traditionele kop koffie, een glas wijn of compleet verzorgd.

Herdenkingsdiensten

Een herdenkingsdienst is een moment om de overledene te herdenken en vindt meestal een dag voor de uitvaart plaats. Tijdens een herdenkingsdienst reflecteren de nabestaanden op het leven van degene die overleden is, vaak aan de hand van anekdotes en verhalen. Er worden samen herinneringen opgehaald en vaak zijn er momenten van stilte en bezinning. De aanwezigen delen hun emoties en vinden steun bij elkaar zo kort voor de eigenlijke uitvaart. Het is mogelijk een herdenkingsdienst te organiseren na de uitvaart – bijvoorbeeld op de geboortedag of sterfdag van de overledene – als onderdeel van de rouwverwerking of om stil te staan bij de overleden dierbare.

Audio visuele ondersteuning

In De Schildhoeve kunnen wij u ondersteunen met audio visuele technieken die bijdragen aan het persoonlijk afscheid van uw dierbare. Op verzoek kunnen wij ook in speciale apparatuur voorzien, bijvoorbeeld een piano of apparatuur voor videoconferencing.  Door videoconferencing kan iemand die niet in de gelegenheid is aanwezig te zijn bij de uitvaart toch de ceremonie volgen. Het is ook mogelijk de uitvaartdienst te laten vastleggen door een professionele fotograaf of cameraman.

Condoleancebijeenkomst

Na de begrafenis of crematie komen de nabestaanden meestal nog even bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst – in delen van het land ook wel koffietafel genoemd – bestaat de gelegenheid tot condoleren en het nuttigen van een hapje en een drankje.

De goede ligging van De Schildhoeve, dichtbij de A28 (afslag 27) en de nabijheid van de begraafplaats “De Zevenbergen” van de gemeente Hoogeveen (in Fluitenberg) is ook voor hen die van ver moeten komen gemakkelijk te vinden en te bereiken. Onze parkeerplaats biedt plaats aan plusminus 400 auto’s. Bij grote groepen zullen onze parkeerwachters het verkeer begeleiden bij het parkeren. Aangezien het verzorgen van een uitvaart erg persoonlijk van karakter is, bespreken wij deze graag met u in een persoonlijk gesprek.

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor het inventariseren van uw wensen en bespreken van de mogelijkheden. Stuur een mail naar buitengewoon@deschildhoeve.nl of bel naar 0528-220002 of 06-51250783. Voorts wijzen we u graag op een aantal ondersteunende faciliteiten, die wij u met onze preferente partners aanbieden.