Soms heb je van die momenten dat je echt zin hebt in wat lekkers. Het liefst natuurlijk ook een beetje gezond, maar toch vooral lekker. Met dit bananenbrood recept heb je alles in één en maak je zeker een goede indruk bij je schoonmoeder 😉 . Het smaakt naar cake, en heeft door de banaan een heerlijke zoete nasmaak. Lekker voor bij de koffie of om te delen.
Super makkelijk en heerlijk Bananenbrood
Ingrediënten
1000 gram - Patent bloem
140 gram - Noten naar eigen invulling
230 gram - Zachte roomboter
460 gram - Patent bloem
400 gram - Kristal suiker
12 gram - Bakpoeder
10 gram - Vanille extract
4 - Eieren
6 - Bananen
Materialen
Bakken
Mixer
Pannenlikker
Bakblik
Oven
Bakspray
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Plaats de bananen met schil en al in de oven en pof de bananen in de oven tot ze mooi gaar zijn (bruine schil).
Laat de bananen wat afkoelen en verwijder de schillen van de bananen.
Meng de bananenpuree met de boter en de suiker samen in de mixer
Kluts de eieren in een kom.
Giet de geklutste eieren door het mengsel en mix het tot een egaal mengsel.
Voeg nu de bloem, noten, bakpoeder, en de vanille extract toe aan het mengsel.
Mix het mengsel op de laagste stand voor 2 minuten.
Giet het mengsel in een bakblik en bak het bananenbrood op 170 graden voor 45 minuten.
Recepten in jouw mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle recepten per e-mail.
×
Wil jij je kerstborrel of arrangement alvast vastleggen en verzekerd zijn van de perfecte locatie?
Begin dan nu alvast met plannen!