0528 22 00 02 Contactformulier

Historie

Schildhoeve slapen het huis fluitenberg Historie: Het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon

Historie

De geschiedenis van De Schildhoeve Buitengewoon.

De geschiedenis van De Schildhoeve Buitengewoon

Hoe de naam van De Schildhoeve is ontstaan?

De geschiedenis van De Schildhoeve Buitengewoon gaat terug naar de familie Klok die altijd een zeer actieve rol hebben gehad in hun werk.  Zo woonden ze boven hun garagebedrijf en tankstation, waardoor werk en privé sterk met elkaar verweven waren. Om meer scheiding aan te brengen, kochten de ouders van Linda in 1974 “De Schildhoeve”, een boerderij in Fluitenberg. Dit gaf hen een gevoel van geborgenheid en vrijheid.

Historie: Het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon

Het begon met paardenliefde

Toen Linda als klein meisje dagelijks de pony van haar buurman verzorgde, ontwikkelde haar paardenliefde zich en inspireerde het ook haar vader. Dit leidde tot de oprichting van een Friese paardenfokkerij en stoeterij. In eerste instantie werden de Friezen gehuisvest in de oude stal naast de moestuin, maar deze werd uiteindelijk te klein. In 1990 werd er een nieuwe stal, genaamd “De Schildhoeve” gebouwd en is het ontstaan van de Schildhoeve Buitengewoon een feit.

 

Van stoeterij naar horecabedrijf

Het begon met Friese paarden onder het zadel en voor rijtuigen, met pa Klok als koetsier op de bok. Al snel volgde het verzoek van bruidsparen om voorafgaand aan de ceremonie een lunch of barbecue te organiseren voor hun familie.

Ondernemend als ze zijn, begonnen ze (Robertkoen en Linda) een broodjeszaak, slijterij en cateringbedrijf genaamd Koen’s Soep & Broodjes en Koen’s Dranken, gelegen achter Tankstation Klok in Hoogeveen.

En toen

Vanuit de slijterij en de broodjeszaak verzorgden ze catering voor de Schildhoeve. Naarmate de aanvragen voor besloten feesten toenamen, besloten ze het koetshuis te gebruiken. Ze richtten het koetshuis in met hun eigen tuinstoelen en tafels en leenden spullen van hun ouders. Zo zetten ze de eerste stappen naar het huidige horecabedrijf De Schildhoeve Buitengewoon en werd het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon een feit.

Historie: Het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon

De eerste verbouwing

In 2003 werd de aanvraag ingediend om het bestemmingsplan te wijzigen, waardoor in 2004 de transformatie van het koetshuis tot feestzaal De Beleving kon plaatsvinden. In januari 2005 opende de Schildhoeve haar deuren voor gasten en werd er gestart met het organiseren van feesten en bijeenkomsten, terwijl de stallen gedurende het eerste jaar nog steeds in gebruik waren. Deze unieke dynamiek van de paarden die nog steeds in de stallen aanwezig waren terwijl er aan de linkerkant vergaderingen en feesten plaatsvonden, voegde een interessant element toe.

 

De Ervaring

Nieuwe plannen

De verhuur van de grote zaal was al een groot succes, daarom werden er snel plannen gemaakt om een deel van de stallen om te bouwen voor een tweede zaal genaamd De Ervaring. Bovendien werd er afscheid genomen van de Friese paarden en werd er aan de voorzijde een nieuwe toiletruimte en een derde zaal genaamd De Ontmoeting gebouwd.

 

Historie: Het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon

‘en de verbouwing ging verder’.

Er was blijdschap over het succes van de afgelopen jaren, aangezien er een toenemende vraag was naar bruiloften, feesten, bijeenkomsten en vergaderingen. Om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen is er in januari 2019 besloten om een grote verbouwing te starten. De voorpui is vervangen door glas, een ruimte is toegevoegd en de bovenverdieping is uitgebreid met drie nieuwe zalen.

Nieuwsgierig? bekijk hier onze vergaderzalen.

de-ontspanning vergaderzaal de Schildhoeve buitengewoon

Spannende tijden

En toen kwam het coronavirus onverwachts om de hoek kijken, net nadat de verbouwing bijna klaar was in begin 2020. Een periode die iedereen graag wil vergeten, maar gelukkig kon De Schildhoeve met een deel van het team in de zorg aan het werk. Daarnaast kon het andere deel van de groep op de Schildhoeve aan het werk, waar ze zich bezighielden met allerlei klussen zoals schilderen, timmeren en sjouwen met kruiwagens.

Drenthe-besuch Schildhoeve Buitengewoon - Was macht er??

Dankbaar

Gelukkig herstelde de situatie na het opheffen van de coronaregels snel en werd de schade ingehaald. We zijn nog dagelijks dankbaar voor ons team en kijken graag vooruit. We plukken nog steeds de vruchten van de verbouwing, waar we blij mee zijn. Vele bruiloften en vergaderingen hebben we voor jullie al mogen verzorgen.

Drenthe-besuch Schildhoeve Buitengewoon - Was macht er??

Andere tijden andere middelen

Gezien de groeiende vraag naar privéfeesten, zakelijke bijeenkomsten en bruiloften, hebben we regelmatig moeten overwegen of ons restaurant open moest blijven of exclusief geopend moest worden voor privégroepen. Uiteindelijk hebben we de beslissing genomen om ons volledig te concentreren op grotere groepen.

Historie: Het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon

Samen sterk

Het enthousiaste team van De Schildhoeve heeft recentelijk het oude restaurant succesvol verbouwd tot een gezellige en feestelijke ruimte. Bovendien hebben we een extra zaal gecreëerd, waardoor er nu zeven ruimtes beschikbaar zijn voor diverse evenementen, zoals borrels, bruiloften en feesten.

 

Schildhoeve slapen het huis fluitenberg Historie: Het ontstaan van De Schildhoeve Buitengewoon

Het Huis

Vanwege de toenemende vraag naar accommodaties heeft De Schildhoeve doen besluiten om het voormalige woonhuis op het landgoed om te bouwen. Als gevolg daarvan is het ouderlijk huis nu een eigentijdse en moderne vergaderlocatie met suites. Het boetiekhotel, genaamd ‘Het Huis’, biedt gasten de mogelijkheid om te overnachten en is tevens een ideale uitvalsbasis om de provincie Drenthe te verkennen. Bovendien is het een rustige locatie waar zowel voor als na een feest of vergadering samengekomen kan worden.

Boek je overnachting hier.

De Schildhoeve

De Schildhoeve is door de jaren heen gegroeid tot een accommodatie voor het organiseren van trouwerijen, vergaderingen, feesten en partijen. De Schildhoeve gelooft dat ieder individu een geborgen plek moet kunnen hebben waarin zij op zijn of haar gemak een prachtige dag kan ervaren.

Modern vergaderen met prachtig park en wandeltuin

Elke dag geopend

Onze parktuin “De Verleiding” verleent zich voor vele opties. Voor een wandeling, fotoshoot, festival, barbeque, bruiloft en buitenvergaderingen. Volg de kronkelige weggetjes langs de vijver met waterlelies en vissen. Neem plaats onder de grote bomen of wandel langs de borders met mooie wilde bloemen. Parktuin “De Verleiding” is elke dag geopend dus je kunt er gebruik van maken wanneer je maar wenst.

Dit zeggen
onze gasten

“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.”
“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.”

Heerlijke lunch, Friesland Campina

“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.” Ilona Bron
“Wat hebben we goed en fijn kunnen vergaderen bij jullie, heerlijk kunnen lunchen en lekker kunnen dineren. Alles zoals altijd perfect in orde, dank daarvoor.” Ilona Bron

Alles zoals altijd perfect, Friesland Campina