Contact

Een 'buitengewone' plek

Er was eens…

Van origine was De Schildhoeve vroeger een stoeterij. Dit kwam voort uit de liefde voor paarden. Deze liefde is begonnen bij de aankoop van Linda’s Welshpony Robijn in 1980. Vader Roelof Klok raakte al snel besmet met het paardenvirus en werd “verliefd” op het Friese paardenras. In 1981 werd de Friese merrie Wia aangeschaft. Het bleef echter niet bij 1 Fries. Fokje, Mellonie, Dina, Gijs, Wouter, Xander, Ilona, Tjebbe…. Er volgenden nog vele Friezen. Ook vele veulentjes werden er geboren. Een prachtige periode. De Friezen werden eerst gehuisvest in de oude schuur naast de huidige moestuin. Toen de mogelijkheid er was werd er een nieuwe stal gebouwd, wat nu De Schildhoeve is.

Er werd veel gedaan met de Friezen. Er werd vooral mee gereden onder het zadel door Linda en andere ruiters en ze werden aangespannen voor mooie rijtuigen en koetsen. Veel bruidsparen wisten Roelof Klok te vinden als koetsier voor hun trouwvervoer. Al snel kwam de vraag of er ook een koffietafel kon worden verzorgd, maaltijd en/of feest. Dochter Linda en haar man Robertkoen hadden inmiddels een broodjeszaak & cateringbedrijf in Hoogeveen (Koen’s Soep & Broodjes, achter Tankstation Klok waar nu SunID gevestigd is). De eerste stap naar de Schildhoeve als gasterij was gezet!

Toen het pand overgenomen werd door Linda & Robertkoen Blokzijl in 2005, hebben zij dit langzaam maar zeker omgetoverd tot ‘de locatie’ voor gastvrijheid en geborgenheid. Het koetshuis werd verbouwd tot feest/vergaderzaal “De Beleving”. De stallen werden tijdens het eerste jaar nog wel gebruikt. De verhuur van de grote zaal werd een succes en er werd besloten een deel van de stallen om de bouwen tot receptieruimte en 2e zaal “De Ervaring” werd gebouwd. Na een aantal jaren besloot Roelof Klok een groot aantal Friezen te verkopen en met 2 Friezen verder te gaan. De 2 Friezen werden weer ondergebracht in de oude stal. De rest van de stallen werden afgebroken, zodat hiervoor in de plaats een nieuwe toiletruimte kon komen en weer een jaar later zaal “De Ontmoeting”.

De Schildhoeve is door de jaren heen gegroeid tot een accommodatie voor het organiseren van trouwerijen, vergaderingen en condoleances. De Schildhoeve gelooft dat ieder individu een geborgen plek moet kunnen hebben waarin zij op zijn of haar gemak een prachtige dag kan ervaren.