Gezonde appelcake

De Schildhoeve Buitengewoon wilt een steeds duurzamer bedrijf worden. Hierom zijn wij met het idee gekomen om de maand februari groen te laten kleuren en hoe doe je dat beter dan met een glimmende, groene appel?!
In februari krijgt iedereen bij de vergadering een heerlijk zelfgemaakt appellekkernijtje in het teken van de appel. Vandaag op het menu staat er een ‘Gezonde appelcake’

Gezonde appelcake

Ingrediënten

  • 5 - Groene appels
  • 250 gram - Rozijnen
  • 7 - Eieren
  • 250 gram - Volkoren meel
  • 250 gram - Havermout
  • 17 gram - Bakpoeder
  • 500 gram - Yoghurt
  • 7 tl- Kaneel
  • 2 - Sinaasappels

Materialen

  • Bakblik
  • Oven

Bereidingswijze

  • Rasp de sinaasappel schil in de yoghurt
  • Wel de rozijnen in het sap van de sinaasappels en doe hier een beetje warm water bij tot de rozijnen volledig onder staan
  • Weeg alle droge stoffen af en meng dit door elkaar
  • Schil de appel en rasp deze
  • Meng dit door de yoghurt
  • Kluts de eieren
  • Meng het yoghurt mengsel met de eieren
  • Zeef de rozijnen en voeg deze ook toe
  • Voeg het mengsel samen met de droge stof en stort deze in het gewenste bak blik.
  • Bak de taart af op 180 graden voor 25 minuten.

En voila! Nu heb je een heerlijke, gezonde appelcake! Eet smakelijk!

Recepten in jouw mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle recepten per e-mail.