Met dit recept voor Focaccia kun je eindeloos variëren!!

Onze chefs zullen elke week een nieuw recept met jullie delen en wat beter dan in de ‘Week van van het Brood’ af te trappen met een lekker recept voor brood. In Nederland zijn we echte brood eters, maar wat kun je eigenlijk allemaal met brood doen en hoe maak je het zelf.

Om niet gelijk te moeilijk van start te gaan hebben onze chefs een lekker recept voor Focaccia opgemaakt. Focaccia is oorspronkelijk Italiaans plat brood en komt uit de streek rond Genua. De deegbodem van focaccia kun je vergelijken met die van een pizza, het is alleen dikker. Het brood leent zicht uitstekend om mee te variëren. Op z’n Italiaans kun je focaccia maken met rozemarijn, zeezout en olijven. Hou je meer van Spaanse stijl dan kun je bijvoorbeeld chorizo en paprika toevoegen. Het is een veelzijdig recept met heel veel mogelijkheden.

Met dit recept voor Focaccia kun je eindeloos variëren!!

Ingrediënten

  • 1000 gram - Patent bloem
  • 700 gram - Water
  • 30 gram - Olijfolie
  • 30 gram - Fijn zeezout
  • 60 gram - Tomaten tapenade
  • 14 gram - Gedroogde gist

Materialen

  • Bakken
  • Mixer met een vlinder
  • Pannenlikker
  • Platte bakplaat of ovenschaal
  • Oven
  • Vochtige doek

Bereidingswijze

  • Meng en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Let op: het deeg blijft relatief slap.
  • Leg het deeg in een bak en bedek deze met een vochtige doek en laat ca. 30 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
  • Vouw het deeg voorzichtig één keer in de lengte en één keer in de breedte, en herhaal dit nog twee keer. Zo ontstaan er lagen in het deeg. Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in de bakblikken of ovenschalen. Vouw het deeg nogmaals om in het blik zoals hierboven beschreven. Laat het nu nog 30 minuten rijzen.
  • Maak deukjes in het deeg door met je vingers iets in te duwen.
  • Bak de focaccia op 200˚C  in 35 minuten af.

Eet smakelijk!!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle recepten per e-mail.

Tag ons @deschildhoeve op instagram en facebook met je eigen gemaakte Focaccia brood.

Recepten in jouw mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle recepten per e-mail.