- Meng en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Let op: het deeg blijft relatief slap.
- Leg het deeg in een bak en bedek deze met een vochtige doek en laat ca. 30 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
- Vouw het deeg voorzichtig één keer in de lengte en één keer in de breedte, en herhaal dit nog twee keer. Zo ontstaan er lagen in het deeg. Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in de bakblikken of ovenschalen. Vouw het deeg nogmaals om in het blik zoals hierboven beschreven. Laat het nu nog 30 minuten rijzen.
- Maak deukjes in het deeg door met je vingers iets in te duwen.
- Bak de focaccia op 200˚C in 35 minuten af.
Eet smakelijk!!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle recepten per e-mail.
Tag ons @deschildhoeve op instagram en facebook met je eigen gemaakte Focaccia brood.